wo 25 sep - 2024 woensdag 25 september 2024

Jonge muzikanten (12-19) gezocht voor Grote Prijs van Leidsche Rijn

foto Mirel Masic - Layers

De aanmeldingen zijn geopend voor de Grote Prijs van Leidsche Rijn, dé muziekwedstrijd voor jongeren van KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19. Inschrijven kan tot 21 oktober 2024. De voorrondes vinden plaats op 15, 21 en 22 november en de grote finale op 13 december in Muziekpodium Azotod.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn 2024 staat voor de deur. Tijdens deze muziekwedstrijd kunnen nemen muzikale acts (gemiddelde leeftijd tussen 12 en 19) uit Leidsche Rijn en omgeving het tegen elkaar op. Zowel tijdens de voorrondes als in de finale is er een juryprijs en een publieksprijs te winnen. In 2023 won Limerent de juryprijs, een alt-rock formatie die binnenkort haar tweede single uitbrengt.

Grote Prijs van Leidsche Rijn biedt podium voor jong muzikaal talent

Van rappers tot singer-songwriters en energieke rockbands, de Grote Prijs van Leidsche Rijn biedt een podium voor muzikaal talent in alle vormen. Elke deelnemende act krijgt een flinke dosis podiumervaring en uitgebreide feedback van de jury, bestaande uit muziekprofessionals. Ook staan er muziekprijzen op het spel die de acts verder op weg helpen, zoals professionele coaching, gratis studiotijd, een optreden en een fotoshoot. Voor de voorwaarden en het aanmeldformulier, zie de KLUB19 website.

KLUB19

De Grote Prijs van Leidsche Rijn wordt al sinds 2013 georganiseerd door KLUB19, de jongerencommunity van Cultuur19. KLUB19-jongeren helpen ook op allerlei manieren mee achter de schermen, bijvoorbeeld met de licht- en geluidstechniek. Deelname is gratis, je betaalt met je betrokkenheid. Zie www.klub19.nl voor meer info.

Rehearsal 030

Een nieuwe toevoeging aan het jongerenprogramma dit jaar is Rehearsal, een stadsbreed initiatief van Stichting JoU en KLUB19 om muzikale jongeren een plek te bieden tussen oefenen en optreden in. Bij Rehearsal kunnen jongeren in kleine en veilige setting laten zien waar ze mee bezig zijn. Dat kan zijn: zingen, rappen, instrumenten bespelen, beatproductie en meer. Voor een impressie en data, zie @rehearsal030 op Instagram.

meer nieuwsberichten